5 modalități de a vă îmbunătăți engleza!

5 modalități de a vă îmbunătăți engleza!

Se întâmplă să cunoașteți engleza dar, din cauza că nu o folosiți, o uitați? Or poate aveți cunoștințe vaste în gramatică, dar aveți probleme în ceea ce privește vocabularul și exprimarea orală? Atunci, acest articol este pentru voi. Iată 5 modalități care v-ar putea ajuta să vă îmbunătățiți engleza sau să vă mențineți cunoștințele deja existente:

 1. Citiți cărți în limba engleză.

Pentru iubitorii de lectură, asta este o modalitate bună de a-și îmbogăți bagajul de cuvinte. Așa că, atunci când doriți să vă mai destindeți și să luați o mică pauză de la treburile cotidiene, relaxându-vă cu o carte interesantă, optați pentru una în limba engleză. Pentru început, alegeți niște cărți ușoare din punct de vedere stilistic și încercați să înțelegeți ideile principale fără a vă stresa din cauza cuvintelor necunoscute, acestea putând fi traduse mai târziu într-un caiet și memorate.

 2. Filmele în limba engleză.           

Dacă sunteți fani ai Hollywood-ului, atunci asta este o bună modalitate de a vă îmbunătăți engleza. La fel ca și în cazul cărților, este bine să începeți cu filmele în care protagoniștii vorbesc o engleză ușoară, pe care o înțelegeți. Filmele cu sub-titre, sunt un bun început. Ați putea începe cu sub-titrele în limba dumneavoastră, ca să continuați cu cele în engleză, și într-un final să nu mai aveți nevoie de ele.

 3. Pen friends.             

Într-o lume în care rețelele sociale sunt accesate de câteva ori pe zi, iar prietenii virtuali sunt cu mult mai mulți decât cei pe care îi avem în viața reală, nu este deloc dificil să avem în lista de prieteni și vorbitori de limba engleză. Asta vă va îmbunătăți nu doar engleza, ci și cunoștințele generale despre țara de origine a prietenului dumneavoastră virtual. Și dacă tot doriți să aveți o listă de prieteni cât mai lungă, de ce să nu cuprindă și un amic din Mare Britanie, SUA, sau alte țări în care se vorbește engleză. Cine știe, poate începutul unei banale conversații pe Facebook,poate duce la o frumoasă prietenie în viața reală.

 4. Fiți atenți la pronunție.            

Încercați să vorbiți rar, fără să vă grăbiți. Trebuie să înțelegeți că este o limbă străină și nu veți reuși din prima să vorbiți la fel de repede și corect ca în limba cu care ați crescut de mici. Astfel că, vorbind rar puteți să atrageți atenția la cum pronunțați cuvintele și ce dicție aveți. Pe parcurs, odată obișnuiți cu limba și exersând, veți putea să vorbiți similar ca un vorbitor nativ.

 5. Folosiți dicționarul.            

Dicționarul, este cel care vă va oferi traducerea multor cuvinte necunoscute. Căutând în dicționar veți putea atrage atenția și la cum se scriu cuvintele. Nu doar, că vă veți îmbunătăți bagajul de cuvinte, dar veți face progres și atunci când vine vorba de scris.            

Chiar dacă mergeți la cursuri și aveți un profesor bun care să vă învețe, nu trebuie de uitat că, fără munca de-sine-stătătoare pe care să o depuneți periodic, eforturile profesorului de a vă învăța ceva vor fi fără folos. Atât în timpul cursurilor, cât și după finisarea acestora trebuie să  continuați să vă mențineți și chiar să vă îmbunătățiți cunoștințele.