Limba engleză pentru adolescenți

Limba engleză pentru adolescenți

Adolescenţi acum trăiesc într-o perioadă de mare expansiune tehnologică şi informaţională. Totul se schimbă într-un ritm accelerat iar noi, profesorii, trebuie tot timpul să ţinem pasul cu noile cerinţe. Activităţile de la cursurile Smile English Club te îndeamnă să îţi foloseşti la maximum imaginaţia, să faci asocieri de cuvinte, idei şi concepte, să găseşti soluţii la probleme, să propui idei noi, să inventezi poveşti, să interpretezi roluri şi multe altele. Limba engleză este considerată acum unul dintre obiectele de studiu de baza precum limba natală şi matematica. Viitorul absolvenţilor de liceu poate fi delimitat de abilitatea acestora de a folosi limba engleză. Tinerii vor trebui de asemenea să gândească independent şi creativ şi să aibă o viziune proprie asupra lumii. 

Adolescența este subiectul privilegiat și controversat al psihopedagogilor, generator de opinii si discuții contradictorii. Unii o considera  "vârsta ingrată", alții, dimpotrivă, "vârsta de aur". Adolescența este o perioadă importantă a dezvoltării umane, perioada de numeroase si profunde schimbări biologice, fizice, psihice, morale, etc, perioada a dezvoltării, în care dispar trăsaturile copilariei, cedând locul unor particularități complexe si foarte bogate, unor manifestari psihice individuale specifice. Teenageri sunt indivizi care deja au propriile lor caracteristici si convingeri, le plac sau le displac anumite lucruri. Ei nu sunt copii, ci incă nu sunt adulţi - si noi ca pedagogi la cursuri Smile ţinem cont de specificul acestei vârste complicate și interesante. Adolescenta se manifesta prin autoreflectare, prin constiința ca existenta proprie se deosebește substanțial de a celorlalti oameni, reprezentând o valoare care trebuie prețuită si respectată. Adolescentul încearcă, cu înfrigurare, să se cunoască și să se autoevalueze în raport cu realizările sale si ale altora.

Predarea limbii străine studenţilor vârsta cărora este cuprinsă între 13 -17 ani are mai multe particularităţi si nuanţe minuţioase, pe care se bazeaza programul de instruire la cursuri de limba engleză Smile. In ceea ce priveşte memoria, se poate spune ca cei trecuţi de vârsta de 13 ani au capacitatea de a inţelege mai uşor şi de a reţine regulile de gramatică. Din acest motiv, repetarea noţiunilor nu trebuie să se faca atât de des ca la cei cu vârste intre 6 si 12 ani. Jocul de rol este o metodă  populară de a dezvolta vorbirea și interacțiunea in grup. Prin intermediul lui elevul se transpune imaginar în anumite situaţii preluate din viaţa socială, exersează anumite comportamente, ajungând să-şi apropie persoana reală, cognitiv şi afectiv, să pătrundă în gândurile, emoţiile, aspiraţiile, convingerile acesteia. Îşi dezvoltă empatia, contribuie la formarea deprinderilor şi regulior de colaborare, atitudinilor pozitive faţă de ceilalţi, responsabilităţi, autocontrol şi autoreglarea conduitelor. Dezvoltînd cunoașterea limbii engleze, adolescentul devine mai comunicativ și împlicat în procesul educativ. 

Cu success noi folosim la cursuri de limba engleză  Smile metodele şi tehnici moderne interactive centrate pe intercomunicare: brainstormingul, discuţia şi dezbaterea, comunicarea eficientă, argumentarea şi contraargumentarea. Prezintă ca avantaje: participarea activă a elevilor în realizarea sarcinilor propuse, dezvoltarea competenţelor de comunicare, argumentare şi a autonomiei, consolidarea încrederii în propriile forţe. Metoda stimulează participarea, spontaneitatea, interacţiunile cognitive.

La cursuri de limba engleză Smile vorbirea în limba ţintă este prezentă oră de oră. Atât prin citirea enunţurilor, rezolvarea exerciţiilor, răspunderea la întrebări, prin dezbateri sau prezentări de opinii. Abordăm toate aspectele limbii - vorbire, scriere, citire, traducere - şi ne împrietenim cu gramatica prin jocuri interactive ce dezvoltă abilităţi de învăţare multiple. Nu lipsesc jocurile de vocabular, cuvintele încrucișate și activitățile individuale și în echipă. Încrederea în abilitățile de limba engleză îi poate oferi copilului tău un avantaj la școală, precum și șansa de a profita la maxim de educația, calificarea și oportunitățile care se ivesc, inclusiv în viitoarea carieră. La cursuri Smile adolescenţii au oportunitate unică de a face cunoştință cu invitaţii noștri speciali din Statele Unite ale Americii, ce le dă o șansă de a folosi cunoştințele din domeniul limbii străine pe practica. 

Cursurile noastre au fost create în jurul modului unic în care elevii acumulează cunoștințe. La noi vor fi învățați de către profesori cu experiență, pasionați de limba engleză și experți în predarea pentru copii. Toate într-un mediu sigur și de încredere. La Smile English Club noi atragem atenție speciala la crearea atmosferei prietenoase si comfortabile din punct de vedere psihologic și emoțional pentru adolescenți. Toate activitățile educative si pedagogice sunt realizate in mod distractiv și captivant, cu umor și zîmbete calde ale profesorilor și studenților. Încurajând elevii să discute, să se joace și să interacționeze unii cu alții într-un mod natural și plăcut, îi ajutăm să își exerseze abilitățile de vorbire, ascultare, citire și scriere, fără a le crea impresia că li se predă ceva.

Mediu de învăţare la Smile club este axat pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi socializare: în fiecare oră, teenagerii sunt încurajaţi să vorbească unii cu ceilalţi în engleză şi să pună în aplicare imediat tot ceea ce au învăţat. Astfel, ei nu vor învăţa doar o limbă străină, ci şi modul specific de a socializa, de a comunica şi de a se comporta.

Adolescenții au nevoie de motive pentru a invața limba engleză. Copiii care sunt in clasele terminale de gimnaziu sau de liceu invață engleză pentru a promova un examen, pentru a merge la facultate sau pentru un eventual loc de muncă in viitor. Scopul nostru la Smile Club este de a invața teenageri sa foloseasca cunostințele acomulate pe parcursul anului de invatamant, de a aplica toate bazele teoretice pe practica si de a deveni  vorbitori de limba engleză calificați.

La Clubul Smile sunt oameni pasionaţi, pedagogi şi organizatori foarte buni, care ştiu cum să se apropie de fiecare dintre cursanţi şi să îl motiveze pentru a obţine performanţă. Profesorii noştri sunt excelenţi cunoscători de limbă engleză care îşi fac meseria cu dăruire şi bucurie, reuşind să creeze o atmosferă caldă şi prietenoasă. Astfel, fiecare lecţie este o experienţă unică în care tânărul cursant simte că este cel mai important!