Efectele internetului asupra copiilor

Efectele internetului asupra copiilor
  • Smile English Cllub
  • 19-Feb 2017
  • 502

Un eveniment considerabil în urma căruia apar divergenţe si care se conversă în ultima perioadă in viaţa contemporană este Internetul și influienţa acestuia asupra copiilor din zilele noastre.Internetul a devenit una dintre cele mai importante resurse informaţionale. Marea multitudine de copii sunt expuşi in capcana internetului de la o virsta fragedă. Fără dubii putem spune ca internetul, jocurile video educative şi informative pot fi surse extraordinare de educaţie şi amuzament pentru copii contemporani. Totuşi atunci când timpul petrecut în faţa calculatorului depăşeşte limita acceptabila apare un impact negativ asupra dezvoltarii a copilului, suferă partea emoţională se afectează gindirea. De aceea, se sugereaza să limităm timpul petrecut al copiilor in faţa calculatorului jucând in diverse jocuri sau navigând internetul.Dezavantajele care apar atunci cînd folosim excesiv internetului : dependenţa, reusita scazută la şcoală, provoacă insomnia, oboseala vizuală, dureri de cap, ochi uscaţi, probleme comportamentale, agresivitatea etc.

Exista şi factori pozitivi a folosirii internetului, avantajele acestuia fiind : Colectarea rapidă a informaţiei, un aspect pozitiv este reprezentat de posibilitatea de a citi diverse informaţii utile într-un timp rapid, acces nelimitat la informaţie.Copiii care îşi petrec o mare parte a timpului său in faţa monitoarelor, fără membrii ai familiei, interacţionează mai puţin cu membrii familiei şi devin personalitaţi inchişi pentru lumea cel inconjoară. Dependenţa şi insuficienţa folosirii internetului poate contribui la dezvoltarea comportamentului agresiv, teama de a fi rănit de cineva, scăderea empatiei faţă de alţi. Cu parere de rău copii traiesc intr-o lume ireala în loc să işi trăiasca o copilarie frumoasă cu alti copii jucîndu-se în curte în diverse jocuri în aer liber, să se bucure de perioada frumoasă, liniştită, veselă şi curată a vietii sale, aceasta se intimplă doar din motivul că parinţii acordă puţin timp copiilor argumentînd aceasta prin faptul că sunt încarcaţi cu serviciul si tot cei legat de casa, părinţii cîteodata uită de aceea că copilul are nevoie de atenţia şi sprijinul al părintelui de aici si apare teama de lumea reala şi copii se ascund în prisma internetului acolo ei se simt mai protejaţi defapt daca să privim din alta parte nu este aşa, e doar o iluzie.

Dezvoltarea spaimei faţă de lumea reală poate fi sprijinit de o gama de caracteristici

printre care: caracterul nejustificat care provoacă violenţa, apare fobia de neîncrederea în persoane şi tradarea acestora.

Părinţii îi pot ajuta pe copii săi, modificându-şi propriul comportament şi obiceiurile legate de

internet restricţionarea si limitarea din partea părinţilor. Asiguraţi-vă că ştiţi ce navighează copiii dvs.

Fiecare persoană contemporană devine un utilizator avansat al calculatorului şi al internetului însa aceasta poate prezenta un pericol pentru personalitatea proprie, vorbirea şi relația intre oameni, în mod special atunci când persoanele exagerează cu utilizarea acestora.

Mulţi din noi au uitat ce înseamna o lumea reală ceea ce prezinta curcubeul culorilor frumoase ei se scufunda într-o lumea virtuală şi se simt în lumea aceea comfort este paradoxal, ar trebuie sa fie învers. Internetul a devenit deja o parte din universul de astăzi.

Depinde doar de noi, cei adulţi cum avem grijă de copii nostri şi cum le îmbunataţim noi viata, tot ce le oferim şi cum se dezvolta este doar meritul celor adulţi.

Autor Cristina Zgarbora