4 cele mai proaste sfaturi despre învățarea limbii engleze

4 cele mai proaste sfaturi despre învățarea limbii engleze
  • Smile English Cllub
  • 19-Oct 2021
  • 808

Iată 4 sfaturi pe care cred că ar trebui să le ignori, plus ceea ce cred că ar trebui să faci în schimb!

Când înveți un cuvânt nou, folosește-l în propria propoziție.

Există o problemă în acest sens: ce se întâmplă dacă propoziția dvs. este greșită? Ce se întâmplă dacă folosești greșit cuvântul? De unde știi?

Dacă tot faci ceva greșit din nou și din nou, devine un obicei. Este foarte dificil să schimbi un obicei.

Nu trebuie să ghiciți cum să folosiți un cuvânt englez într-o propoziție. Avem colocații, modele, expresii fixe și propoziții care vă spun exact cum să folosiți un cuvânt într-o propoziție.

În schimb: petrece-ți timpul memorând fraze și colocații.

Acordați atenție propoziției în care ați văzut sau ați auzit noul cuvânt. Fii atent la cuvintele din jur. Verificați un dicționar pentru cursanții de limbi străine pentru a vedea dacă face parte dintr-o colocare sau idiom. Învață limba engleză în bucăți mici sau bucăți de mușcături. Când înveți cuvintele care merg împreună, devine mai ușor să știi cum să folosești un cuvânt într-o propoziție.

Memorează regulile gramaticale

Când petreceți timp învățând reguli gramaticale, vă îmbunătățiți cunoștințele despre regulile gramaticale. Puteți răspunde la întrebări la un test despre regulile gramaticale. Cu toate acestea, învățarea regulilor gramaticale nu vă ajută să vă îmbunătățiți limba engleză vorbită.

În schimb: Știi ce ar fi ajutat în memorarea regulilor gramaticale? Memorarea propozițiilor reale în care aș fi putut folosi timpurile.

Petreceți-vă timpul învățând colocații, fraze și propoziții pe care le puteți folosi în conversație.

Faceți greșeli! Învață din propriile greșeli!

În lecția mea despre 4 adevăruri despre învățarea limbii engleze, am spus că vorbitorilor nativi nu le pasă dacă faceți câteva greșeli când vorbiți engleza. Aceasta este adevărat. Ar trebui să vorbiți engleza fără teama de a greși.

Cu toate acestea, ar trebui să înveți și să exersezi cu intenția de a nu greși.

Iată de ce: în culturile de limbă engleză, este nepoliticos să corectăm engleza cuiva. Este important să înțelegem asta. Vorbitorii nativi nu vă vor spune dacă ați făcut o greșeală. S-ar putea să vă ajute să vă gândiți la un cuvânt dacă creierul vă îngheață și nu vă puteți aminti cuvântul potrivit, dar nu vor spune: „E greșit”.

Cum veți ști că faceți o greșeală dacă nimeni nu vă spune că faceți o greșeală?

Engleza este o limbă unică. Chiar dacă faceți mai multe greșeli, un vorbitor nativ poate înțelege tot ceea ce încercați să spuneți.

Dacă faceți în mod continuu aceeași greșeală și nimeni nu o corectează, aceasta devine un obicei, iar obiceiurile sunt foarte greu de rupt. Dacă ați încercat vreodată să renunțați la fumat sau să slăbiți, știți cât de greu este să vă schimbați obiceiurile.

Nu ar trebui să fii jenat când greșești. Nimeni nu este perfect! Chiar și vorbitorii nativi fac greșeli.

Dar ar trebui să încercați să nu faceți o greșeală.

Învățarea limbii engleze ar trebui să fie distractivă! Și ușor! Poți fi fluent în 3 luni!

Într-adevăr?

Oricine a studiat vreodată sau a încercat să învețe o limbă știe că acest lucru nu este adevărat. Nu există niciun secret magic care să facă învățarea limbii engleze ușoare, distractive și rapide.

Învățarea de a vorbi bine limba engleză necesită mult timp, răbdare și efort. Și nu este întotdeauna distractiv și ușor. Uneori este plictisitor.

Dacă înveți limba engleză pentru un anumit scop, probabil poți învăța ceea ce trebuie să știi în 3 luni. Cu toate acestea, va dura mult mai mult pentru a învăța mai mult engleza în afara scopului dvs. specific.

În schimb: realizează că engleza este un maraton, nu un sprint. Nu vă mai spuneți că ar trebui să fiți fluent acum, deoarece studiați limba engleză de mulți ani. Nu contează cât timp studiați. Contează ceea ce ați studiat și dacă ați avut multă practică.