Limbile străine - moft sau necesitate?

Limbile străine - moft sau necesitate?
  • Smile English Cllub
  • 10-Oct 2015
  • 516

Astăzi, fiecare dintre noi cunoaște măcar o limbă străină. Fie că le învățăm la școală sau mergem la cursuri adăugătoare, toți tindem să însușim una sau mai multe limbi străine. Totuși, de ce trebuie să cunoaștem o limbă străină? Este oare o limbă străină doar un simplu obiect de cultură generală, sau un moft? La întrebarea ”De ce trebuie să cunoaștem o limbă străină?” au răspuns studenții Facultății de Jurnalism ai Universității de Stat din Moldova:

Cel care știe să vorbească mai multe limbi deține puterea. Cunoscând una sau mai multe limbi străine, iți creezi noi oportunități: poți să călătorești, să vizitezi noi destinații și să afli cultura și specificul altor țări, dar mai ai și posibilitatea de a studia peste hotarele țării. O limbă străină învățată astăzi iți va deschide orizonturile mâine.

Victoria Hîncu, studentă în anul II

Cunoașterea unei limbi străine îți oferă multe oportunități, începând de la cunoștințe, prieteni, până la studii și carieră într-o altă țară. De multe ori, faptul că cunoști o limbă străină, e asemeni unei vize cu care poți călători și cunoaște oameni noi, de aceea, să cunoști o limbă străină e bine, iar cunoașterea mai multor limbi, e și mai bine.

Marcela Zămosteanu, studentă în anul II

Încă din cele mai vechi timpuri, cunoașterea limbilor străine era o calitate. Majoritatea înțelepților erau poligloți. Astăzi, cunoașterea unei limbi străine este o necesitate. Aceasta iți oferă oportunitatea să interacționezi cu persoane noi și chiar să cunoști o cultură nouă. Încă de la o vârstă fragedă, cunoașterea uneia sau mai multor limbi străine este un atu. Pentru mine, faptul că înțeleg și vorbesc fluent engleza m-a ajutat foarte mult la facultate, locul de muncă și chiar în viața de zi cu zi.

Augustina Badica, studentă în anul II

După cum știm cunoașterea unei limbi străine este o necesitate. Aceasta iți poate deschide noi orizonturi, iți poate dezvolta intelectul și îmbunătăți comunicarea. Dacă vom cunoaște o limbă străină vom putea învăța într-o țară străină, sau simplu să călătorim și să comunicăm cu oamenii din diferite colțuri ale lumii care vor contribui la culturalizarea noastră. Deci cunoașterea limbii străine, nu este un moft, ci o necesitate pentru fiecare om.

Mihaela Botnari, studentă în anul II