Rolul cuvintelor în cunoașterea unei limbi

Rolul cuvintelor în cunoașterea unei limbi
  • Smile English Cllub
  • 06-Jan 2016
  • 254

De câte cuvinte este nevoie pentru a vorbi engleza? Aceasta este întrebarea la care este necesar un răspuns.

Limba engleză are la bază circa 100 000 de familii de cuvinte. Potrivit unui studiu, un vorbitor nativ cunoaște circa 10 000 - 20 000 de familii de cuvinte. Pentru a citi o carte, o persoană trebuie să cunoască în jurul la 8 000 - 9 000 de cuvinte.            

Dacă aveți drept scop vorbirea limbii engleze fluent, atunci nu trebuie să vă speriați la gândul că aveți de învățat 10 000 de cuvinte. Pentru început, studierea a 2 000 de cuvinte sunt suficiente.            

Înainte de a vă apuca să studiați vocabularul, trebuie să luați în considerație următoarele lucruri:

1. O familie de cuvinte, este un grup format din mai multe cuvinte derivate din aceeași bază sau rădăcină. Cum ar fi cuvintele: „active, actively, activities, activity”, acestea fac parte dintr-o familie de cuvinte. Înainte de a începe să învățați, trebuie să vă dați seama de diferențele de sens a cuvintelor ce compun o familie de cuvinte.

2. Trebuie să cunoașteți diferența dintre vocabularul pasiv și activ. Vocabularul pasiv se folosește atunci când primiți informația, cum ar fi cititul și ascultatul. Pe când cel activ, se folosește atunci când oferiți informația, adică la scris și vorbit. Atunci când folosiți vocabularul pasiv aveți timp să meditați, dar când vine vorba de vocabularul activ nu aveți timp de așa ceva pentru că scopul vostru este să vorbiți fluent, adică repede și fără prea mult efort.

3. Scopul principal, ar trebui să fie aprofundarea cunoștințelor în familiile de cuvinte pe care le cunoașteți și nu lărgirea acestora. Puteți cunoaște 10 000 de cuvinte în engleză dar să nu puteți vorbi și pe de altă parte să posedați doar 2 000 de cuvinte în vocabular dar să vorbiți fluent. Totul depinde de profunzimea cunoașterii unui cuvânt. Ar trebui să vă concentrați asupra celor 2 000 de cuvinte care vă vor ajuta să comunicați.

4. Cititul este cel mai bun mod de a vă îmbunătăți vocabularul. Trebuie să învățați cuvintele înțelegându-le sensul în propoziții. Dicționarul ajută pentru a găsi cuvintele, dar trebuie să le studiați în context și nu individual.            

Ar trebui să rețineți că nu trebuie să vă limitați la cele 2 000 de cuvinte necesare pentru a vorbi engleza. Ele trebuie să fie punctul de pornire.            

În fine, nu învățați cuvinte pompoase pe care ulterior nu le veți putea folosi într-o discuție simplă la magazin, atunci când mergeți să cumpărați o pâine. De multe ori, nici măcar vorbitorii nativi nu folosesc cuvintele complicate și frazele întortocheate, care de cele mai multe ori te fac să uiți ce ai vrut să spui de fapt.